Veelgebruikt kruid in de Thaise keuken. Verschillende soorten; ze wijken in smaak en vorm af van de Europese basilicum.
BAWANG
Ui/knoflook. Bawangs zijn er in de Indonesische gerechten in twee soorten, bawang merah (rode ui; mag worden vervangen door de witte) en bawang putih (knoflook).
BEBEK BETUTU
Geroosterde eend (Balinees gerecht) in bananenblad.
BEI HORAPHA
Basilicum
BEI MAKROED
Citroenblad
BEI TONG
Basilicum ( Anijsachtige)
BEITEUY YAI
Pandanblad (breed)
België
De Belgische keuken stamt uit de Middeleeuwen en dat is nog altijd te merken aan de combinatie van bitter, zuur en zoet in de gerechten en aan het gebruik van kruiden en vooral specerijen die er vanaf de 15de eeuw uit de hele wereld werden aangevoerd. Veel van die oude recepten leven nog voort in […]
BENI SJOGA
Ingelegde rode gemberwortel.
BERGAMOT
Het blaadje van de kaffir-limeboom. Bij ons bekend uit de Indonesische keuken onder de Maleise naam djeroek poeroet.
BERGCHAMPIGNONS
Kleine, crèmekleurige champignonsoort. Met gesloten hoed veel gebruikt in soepen.
BESAN
Tot fijn meel vermalen kikkererwten voor het bereiden van deeg, beslag, sauzen en brood.