Octopus.
TAKUAN
ingelegde Japanse radijs (geel van kleur, zoet en nootachtig van smaak)
TAMAGO
Ei.
TAMARINDE
Donkerbruine peulen van de tamarindeboom. Geven aan gerechten een zure smaak.
TAMARINDE
Peul van de tamarindeboom. Zure smaakmaker in stoofgerechten; maakt vlees malser.
TAMARINDE
Me.
TANDOORI
Gerecht bereid in de tandoori-oven (een klei-oven).
TANG KWA
Komkommer.
TAOTJO
Pasta van gegiste soja. Taotjo is donkerbruin van kleur en heeft een zoute en penetrante smaak.
TAPAI PODENG
Kleefrijstpudding.
TAPAS DE GESCHIEDENIS
Tapas is een groot onderdeel van de Spaanse keuken. Het is niet bekend waar de Spaanse tapas precies vandaan komen, maar er bestaan diverse theorieën die de oorsprong proberen te verklaren. Men zegt dat de Spaanse koning Alfonso X “El Sabio” bepaalde dat bij de wijn altijd iets te eten moest worden geserveerd om te […]
TAPIOCA
Cassavemeel; een populair bindmiddel.