Wasachtige meelsoort, gemaakt uit de tapiocawortel of uit cassave.
TARA
Tara: Kabeljauw
TARAKO
Kabeljauwkuit.
TAU HU KY
Gedroogde sojavellen.
TAUCHIO
Sojabonenpasta.
TAUGÉ
Kiemplantje van de mungboon.
TAUGÉ
Spruiten van de mungboon; onmisbare in de Aziatische keuken.
TEKKA
Tonijn.
TEMAKI
Handgerolde sushi.
TEMPE
Platte koeken van sojabonen. Aan het samengeperste sojabonenmengsel is een schimmel toegevoegd die het geheel lichter verteerbaar maakt.
TERASI, TRASI, TRASSI, TRASSIE
Trassi is een in de zon gefermenteerd mengsel van gemalen, kleine, rauwe garnaaltjes en zout dat daarna in handzame blokken wordt geperst. Het stinkt enorm, maar is onmisbaar in veel Indonesische gerechten. Gewoon even doorzetten want na bereiding merk je niks meer van die sterke vissmaak of geur en heeft je gerecht een heerlijke, authentiek […]
TERIYAKI
Geglaceerd gegrild gerecht.