Enkele termen in de Spaanse worstbereidingen. buik/onderbuik vientre dikke darm grueso doorregen spek panceta geitenvlees cabra hersens sesos ingewanden viscera kalfsvlees ternera lamsvlees cordero lever higado mager vlees magro nieren riñónes onderkin papada oren orejas reuzel manteca rundvlees vacuna schapenvlees cordero spek tocino varken/zwijn cerdo varkensbil / ham pernil wild zwijn jabalí zacht/mals tierno zwoerd […]
TESGUINO (MEX)
Een amberkleurig bier dat volgens Spaanse kroniekschrijvers vóór de komst van de Spanjaarden al werd gedronken door de Mexicaanse indianen. Het werd vóór het drinken met de hand geklopt om veel schuim te krijgen.
THAI-SOI
Grote bieslooksoort, wordt met de knoppen verwerkt.
THAIS VARKENSVLEES
Het Thaise varkensvlees is steviger en smakelijker dan het ons bekende varkensvlees. Afkomstig van een kleiner ras dat zelf zijn voedsel zoekt.
THINH
Geroosterd rijstpoeder.
THIT
Varkensvlees.
THO
Konijn.
TIA TO
Shiso
TIBET
De Tibetaanse keuken steekt nogal schril af bij de uitgebreide en verfijnde Chinese keuken. Als gevolg van de vaak barre omstandigheden waaronder de mensen moeten overleven en de beperkte mogelijkheden om voedsel te verbouwen, is het traditionele menu niet echt afwisselend. Als dranken zijn yakboterthee (gezouten thee met yakboter) en chang (bier) geliefd. Tsampa, een […]
TIKKA
Stukjes gekruide kip.
TIRAMISU
Tiramisu is misschien wel een van de bekendste en voor vele het lekkerste desserts uit Italië. Verschillende lagen daar bestaat de tiramisu uit. Eerst de lange vingers deze biscuits worden verzadigd met sterke afgekoelde koffie en met alcoholische drank besprenkeld. Van origine hoort marsalawijn gebruikt te worden. De laag op de biscuits bestaat uit een mengsel […]
TJAUW MIN
Tjauw min is de Surinaamse versie van bami. Het wordt gemaakt van restjes geroosterde kip of varkensvlees. Als extra toevoeging wordt er vaak fachong toegevoegd. Fachong zijn Chinese kipworstjes.