Zuurkool, gegaard met wortel, ui, kruidnagel, laurierblad, jeneverbes, reuzel of ganzenvet en geblancheerd buikspek. Geserveerd met gepocheerde ham, spek, Frankfurter worstjes of Gelderse rookworst of Kasselerrib en fazant of patrijs. Choucroute komt oorspronkelijk uit de Elzas in Frankrijk , gelegen aan de oostgrens van het land, direct aan de grens met Duitsland. Strikt genomen is […]
CHOUX DE BRUXELLES À LA BONNE-FEMME (spruitjes à la bonne-femme).
Spruitjes, beetgaar gekookt, in boter gestoofd en vermengd met een mengsel van in in boter gesauteerde fijngesneden ui en gerookt spek.
CHOUX DE BRUXELLES À LA CRÈME (spruitjes met room).
Spruitjes, beetgaar gekookt, in boter gestoofd en bedekt met sauce à la crème.
CHOUX DE BRUXELLES À LA LIMOUSINE (spruitjes à la limousine).
Spruitjes, beetgaar gekookt en in boter gestoofd met stukjes gare kastanjes.
CHOUX DE BRUXELLES À LA MILANAISE (spruitjes à la milanaise).
Spruitjes, beetgaar gekookt en in boter gestoofd, bestrooid met Parmezaanse kaas en broodkruim of paneermeel, besprenkeld met boter en gegratineerd. Apart wordt tomatensaus geserveerd.
CHOUX DE BRUXELLES À LA POLONAISE (spruitjes à la polonaise).
Spruitjes, beetgaar gekookt en in boter gestoofd, bedekt met een mengsel van gehakte hardgekookte eidooiers, gehakte peterselie, gebakken broodkruim en beurre noisette.
CHOUX DE BRUXELLES À L’ANGLAISE (spruitjes à l’anglaise).
Spruitjes, gegaard in water met zout.
CHOUX DE BRUXELLES AU BEURRE (spruitjes met boter).
Spruitjes, beetgaar gekookt, in boter gestoofd en met vers geraspte nootmuskaat op smaak gebracht.
CHOUX DE BRUXELLES AU GRATIN (gegratineerde spruitjes).
Spruitjes, beetgaar gekookt, in boter gestoofd, bedekt met sauce Mornay, bestrooid met geraspte kaas, besprenkeld met gesmolten boter en gegratineerd.
CHOUX DE BRUXELLES EN PURÉE (spruitjespuree).
Spruitjes, gegaard à l’anglaise, gepureerd en op smaak gebracht met boter, room en vers gemalen nootmuskaat.
CHOUX DE BRUXELLES SAUTÉS (gesauteerde spruitjes).
Spruitjes, beetgaar gekookt, in boter gesauteerd, op smaak gebracht met vers gemalen nootmuskaat en bestrooid met gehakte peterselie.
CHOUX RAVES ET CHOUX NAVETS (koolrabi en koolraap).
Koolrabi en koolraapjes, geschild en in gewenste vorm gesneden, bereid à l’anglaise of geblancheerd en in boter gestoofd.