Julienne van witte kool, in boter gestoofd met stukjes gare kastanjes en vet van varkensjus.
CHOU BLANC À LA VALENCIENNE (witte kool à la valencienne).
Julienne van witte kool, in boter gestoofd met suiker en brunoise van appel. Geserveerd met gesauteerde chipolataworstjes rondom.
CHOU BLANC À LA WESTPHALIENNE (witte kool à la Westphalienne).
Julienne van witte kool, in boter gestoofd met gefruite fijngesneden ui, suiker en brunoise van appel.
CHOU BLANC À L’ALLEMANDE (witte kool à l’allemande).
Gesneden witte kool, geblancheerd en in boter gestoofd met lardons van spek en bouillon. Geserveerd met spek of worstjes die zijn meegestoofd.
CHOU BRAISÉ (gestoofde kool).
Gesneden witte of groene kool, geblancheerd en in consommé en vet van de marmite gestoofd met spek, schijfjes wortel en ui, kruidnagel en bouquet garni.
CHOU FARCI À LA PROVENÇALE (gevulde kool à la provençale).
Geblancheerde koolbladeren, gevuld met een mengsel van geblancheerde fijngesneden wortel, stukjes worst, fijngesneden gefruite ui, knoflook en lardons van mager spek, tomaat concassé, gare rijst en doperwten, tot kooltjes gevormd en in bouillon gegaard.
CHOU FARCI ENTIER (gevulde kool in zijn geheel).
Geblancheerde kool, gevuld met een mengsel van gehakt vlees, fijngesneden ui en gehakte peterselie, in spek gewikkeld en in bouillon gegaard. Geserveerd zonder het spek en met sauce demi-glace en ingekookte bouillon.
CHOU FRISÉ (boerenkool).
Boerenkool, in water of bouillon gekookt, fijngesneden en in boter gestoofd. Veelal verwerkt tot stamppot met aardappelen en kalfs of rundervet, geserveerd met Gelderse rookworst.
CHOU MARIN À L’ANGLAISE (zeeraapjes à l’anglaise).
Zeeraapjes , zeewinde of duinwinde, gegaard in water. Verdere bereidingen zoals bij choux de Bruxelles.
CHOU VERT À L’ANGLAISE (groene kool à l’anglaise).
Groene kool, in water gekookt en daarna in stukken gesneden en met boter, jus of bouillon geserveerd.
CHOU VERT À L’ANGLAISE (groene kool à l’anglaise).
Ruitvormige stukken groene kool, gekookt à l’anglaise, uitgelekt en op smaak gebracht met gesmolten boter.
CHOU-FLEUR À LA CRÈME (bloemkool met roomsaus).
Gepareerde bloemkool of bloemkoolroosjes, à l’anglaise gegaard, uitgelekt en bedekt met sauce à la crème.