Gekookte en gesneden andijvie, gestoofd in sauce béchamel en room.
CHICORÉE À LA FLAMANDE (andijvie à la flamande).
Gekookte andijviestruikjes, gestoofd in sauce béchamel met room.
CHICORÉE AU JUS (andijvie met jus).
Gekookte en gesneden andijvie, gestoofd in jus de veau lié.
CHICORÉE DE BRUXELLES À LA BOURGEOISE (witlof à la bourgeoise).
Zie: Chicorées de Bruxelles au beurre.
CHICORÉE DE BRUXELLES À LA CRÈME (witlof met room).
Struikjes of gesneden witlof, gaargestoofd in sauce à la crème en room.
CHICORÉE DE BRUXELLES À L’ARDENNAISE (witlof à l’ardennaise).
Witlofstruikjes, gestoofd met boter, buikspek en magere gehakte ham.
CHICORÉE DE BRUXELLES AU JUS (witlof met jus).
Witlofstruikjes, gestoofd met boter, water en weinig citroensap, genappeerd met ingekookte jus de veau.
CHICORÉE DE BRUXELLES AU BEURRE (witlof au beurre).
Witlofstruikjes, gestoofd met boter, water en weinig citroensap.
CHICORÉE DE BRUXELLES BRAISÉE (gestoofd witlof).
Witlof struikjes, gestoofd met boter en weinig citroensap. De groentenjus, ingekookt en gemonteerd met boter.
CHICORÉE DE BRUXELLES MORNAY (witlof Mornay).
Witlofstruikjes, gestoofd met boter, water en weinig citroensap, genappeerd met sauce Mornay, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas, besprenkeld met gesmolten boter en geglaceerd.
CHOU À LA VIVARAISE (kool à la vivaraise).
Geblancheerde koolbladeren, gevuld met een mengsel van geblancheerde fijngesneden wortel, stukjes worst, fijngesneden gefruite ui, knoflook, lardons van mager spek en tomate concassé, tot kooltjes gevormd en in bouillon gebraiseerd.
CHOU BLANC À LA FLAMANDE (witte kool à la flamande).
Julienne van witte kool, in boter gestoofd met suiker en brunoise van appel.