De Reuben Sandwich, gemaakt door Arnold Reuben, is misschien wel de eerste sandwich die geïnspireerd is door een beroemdheid, hoewel het gerecht naar de chef-kok is vernoemd in plaats van de actrice. Patricia Taylor, dochter van Arnold Reuben, vertelde in een interview met de New York Times hoe de sandwich ontstaan was.
Volgens Taylor kwam in 1914 Annette Seelos, toen een van Charlie Chaplin’s ‘leading ladies’, haar vaders delicatessenzaak binnenging en zei: “Reuben, maak een broodje voor me, maak er een combinatie van, ik heb zo’n honger dat ik een baksteen kan eten.” Met deze instructies in het achterhoofd stapelde Reuben ham, gebraden kalkoen, Zwitserse kaas, koolsla en Russische dressing op elkaar tussen twee sneetjes roggebrood.
De actrice was zo tevreden dat ze uitriep: “Goh, Reuben, dit is de beste sandwich die ik ooit heb gegeten, je zou het een Annette Seelos Special moeten noemen!” Volgens Taylor antwoordde haar vader: “Ik zal deze sandwich graag opnemen in mijn menu, maar ik zal het een Reuben’s Special noemen!” Vandaag de dag is deze sandwich een culinair begrip. Er zijn veel variaties op deze sandwich gemaakt, zoals de Patricia Taylor, the Walleye Reuben en de Grouper Reuben.