Tegenwoordig zijn vegetarische en/ of veganistische snacks niet meer weg te denken in de horeca of bij u thuis. Maar als bedrijf hoor je toch een eigen stijl te ontwikkelen en een eigen smaak. De discussie of je het wel een hamburger, frikandel, filet americain enz mag noemen zal nooit ophouden. Het blijft een moeilijk vraagstuk waar wij het antwoord ook niet op hebben. Als je naar de geschiedenis kijk van b.v. de hamburger zou je zeggen nee, maar om iets duidelijk te maken wat je krijgt of graag wilt eten, ja waarom niet!
Als je geen hamburgers, balletjes, worstjes, filet americain, schnitzel of tartaar enz wilt serveren, serveer dan iets met een eigen smaak. Dat is tegenwoordig niet meer zo moeilijk en je wordt wel onderscheidend als je het zelf maakt.
Hierbij heeft u een product wat het mogelijk maakt om uw eigen snacks te maken. Heel makkelijk en goed voor te bereiden, behoorlijk lange houdbaarheid.
- Vegetarische steak tartaar
Zie hier de mogelijkheden van deze vegan melange.
Apollo Vegan basismelange rood:
Een product wat na bereiding een rundgehakt look a like uitstraling heeft.
Meng 300 gram mix met 100 gram olie [zonnebloem of arachideolie] en 600 gram ijskoud water zodat een gehakt ontstaat. Laat dit voor bereiding minimaal 3 uur rusten om te hydrateren.
Vorm nu van dit gehakt burgers, balletjes, worstjes etc. Het kan ook als basis dienen voor filet americain of tartaar.
Je kunt dit gehakt ook rullen zoals normaal gehakt en toepassen in bijv. bolognaise, lasagne, moussaka, chili sin carne etc. Geruld is het ook een mooi product op pizza.
Apollo Vegan basismelange wit:
Een product wat na bereiding een kip, witvlees look a like uitstraling heeft.
Zelfde basisrecept als het basismelange rood.
Met dit product kunnen nuggets, balletjes, worstjes, schnitzels etc. bereid worden, eventueel gepaneerd. Ook kan dit product als pulled plant worden gebruikt. Denk hierbij ook aan vulling voor kebab, wraps op pizza etc.
XL Family Burger:
Ingrediënten 4-6 personen:
1 kg rundergehakt, niet mager
Apollo hamburgermix -34 gram, mocht je dat niet hebben,
Apollo zout, peper uit de molen, 1 ei, 4 eetlepels paneermeel.
Apollo gedroogde oregano, 1 eetlepel
1 Turks brood, 50 gram rucola, 2 tomaten in plakjes, plakjes augurk
Eventueel plakjes belegen kaas of mozzarella
Apollo tomatenchutney, Apollo Spicy cocktailsaus
Bak springvorm -doorsnede ca 24 cm [de bodem van de springvorm is een handig hulpje bij het vormen van de burger en ook handig als je burger op de grill plaatst]
Bereiding:
In een grote kom het gehakt vermengen met de hamburgermix. Als je dit niet hebt met zout, peper, 1 ei en paneermeel. Meng ook de oregano erdoor. Het gehakt in de springvorm doen en aandrukken zodat er een grote hamburger ontstaat. Gehakt voorzichtig uit de vorm nemen en in 10 -12 minuten gaar grillen op een barbecue van ongeveer 200 gr. [kan eventueel ook in een grote platte pan of grillpan gebakken worden]
Halverwege voorzichtig keren. Het Turks brood halveren in de lengte, deze aan weerszijden grillen. Onderste helft besmeren met tomatenchutney en bedekken met rucolasla. Leg dit op een groot rond bord of nog beter een ronde plank. Burger erop leggen, spuit wat spicy cocktailsaus op de burger en beleg met tomaat, augurk en eventueel kaas. Nog wat rucola erop strooien. Afdekken met de deksel van het brood en aan tafel in punten snijden.