Angus is een ras met een gemoedelijk en vriendelijk karakter. Hij heeft relatief korte benen en geen hoorns. De meeste zijn zwart (black angus), maar je ze ook met een rode vacht (red angus). De Angus is bekend om de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Dit komt door de goede “marmering” van het vlees: dunne […]
Draadjesvlees & Suddervlees wat is het verschil
Het eindresultaat is altijd het resultaat van je keuzes. Bij slowcooking van vlees draait het om de verhouding tussen spierweefsel en bindweefsel. Vet is dan even minder belangrijk. Voor de smaak wel, want vet is natuurlijk lekker. Vet heb je altijd nodig in je stoofpotten om je aroma’s vast te houden. Een scheutje olie of een […]
HAMBURGER HET VERHAAL
De hamburger is genoemd naar de Duitse stad Hamburg, waar het gerecht ook bedacht is. Het principe van een ‘platte gehaktbal’ werd meegenomen uit Duitsland naar de VS door immigranten in de 19e eeuw. De Duitsers brachten eenvoudig versnipperd rundvlees van lage kwaliteit op smaak met regionale kruiden, en zowel gekookt als rauw werd het een […]
RUNDVLEES
Rundvlees komt in Nederland van melk- en vleeskoeien van verschillende rassen. Verwerkt vlees komt voornamelijk van melkkoeien. Vlees, en ook rundvlees, past in een gezond voedingspatroon. Van de vleessoorten is rundvlees relatief rijk aan vitamine B12 en ijzer. Vet rundvlees bevat relatief veel verzadigd vet. Daarom is het gezonder om te kiezen voor mager rundvlees. Het is niet […]
T – BONESTEAK
De “T-bonesteak” kan alleen gesneden worden uit de hele runderlende waar de filet nog aan vast zit. De T-bonesteak bevat een T-vormig stuk been dat de halve ruggengraat is, en een stuk filet en een stuk entrecote. Hierdoor krijgt de steak een perfecte balans tussen malsheid en smaak. De entrecote biedt een stevige textuur en […]