Neem een kijkje in de keuken van de familie Kesbeke voor inspirerende kook- en BBQ-video’s. Culinaire vrienden laten je zien hoe je Amsterdams tafelzuur op de juiste manier wordt gebruikt. Je kunt alle video’s bekijken op www.gastropedia.tv. Met dank aan: De librije, Café-restaurant Bon, bysam.nl, thelemonkitchen.nl, Dutch Cuisine, ROC Amsterdam, restaurant RIJKS®, Café de Amstel, […]
Albert Kooy: De grondlegger van Dutch Cuisine
Albert Kooy, SVH meester-kok, staat bekend als de grondlegger van Dutch Cuisine. Hij heeft zich ingezet voor de Nieuwe Nederlandse keuken, waarbij duurzaamheid en gezondheid centraal staan. In deze keuken spelen de Nederlandse eetcultuur, streekproducten en seizoens-groenten de hoofdrol (80% – 20% dierlijke producten}. Hoewel zijn koksopleiding zich richtte op de Franse keuken, ontdekte hij […]
Arie van café de Amstel op bezoek bij de Familie Kesbeke
We kwamen bijna zonder het verrukkelijke tafelzuur van de familie Kesbeke te zitten. Arie van Café de Amstel in Amsterdam was namelijk op bezoek in hun keuken. Arie was zo enthousiast aan het vertellen van moppen dat hij zijn kookkunsten bijna vergat. De vlammen reikten tot aan de afzuigkap. De augurken, die bij de gerechten […]
Arjan Buwalda de meester van de Grill
Arjan Buwalda, een van de grillmasters van het meervoudig Nederlands en Europees kampioen Dutch BBQ Team, brengt de kunst van het barbecueën naar een nieuw niveau. Met een focus op authentieke bereidingen en toegankelijkheid, streeft het Dutch BBQ Team ernaar om hun culinaire grillgerechten voor iedereen bereikbaar te maken. De kracht van hun aanpak ligt […]
Briochebrood, zondespek, Kesbeke, gerookte paling
Raymond Plat, de culinaire genius achter Restaurant Troef in het hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn toewijding aan het vak heeft hem een belangrijke onderscheiding opgeleverd: die van Paling Patron 2024/2025. Deze werd hem toegekend door Stichting DUPAN, vanwege zijn inzet voor het behoud van de rijke Nederlandse palingtradities en goed beheer van de […]
Camiel Kesbeke & Jimmie Boer gerookt zalm & Hollandse topping
Deze veelzijdige toppings zijn perfect voor oesters, groenten en gegrild vlees. Zoals je in de video’s zult zien, valt de appel niet ver van de boom; deze twee jonge talenten volgen moeiteloos in de voetsporen van hun vaders. Bereid je voor op een culinaire reis waarin elke smaakexplosie een verhaal vertelt van vakmanschap en passie. […]
De BBQ-koningin “Elvira” uit Zwolle
In de video ziet u Elvira van het wedstrijdteam Serious Hot Fools uit Zwolle bezig met het grillen van longhaas. Elvira, ook bekend als de koningin van de BBQ, maakt van elke BBQ-wedstrijd een feestje. Met haar eigentijdse chimichurri, waarin de augurken van de Familie Kesbeke een hoofdrol spelen, weet ze telkens weer indruk te […]
De verborgen parel van Vinkeveen
Als u met de boot vanuit Ouderkerk richting Vinkeveen vaart, wacht u net na de Proostdijersluis een bijzondere ontdekking: Café-restaurant Bon, het best bewaarde geheim van Vinkeveen. Al bijna tien jaar is deze idyllische locatie een geliefde pleisterplaats voor watersporters, vrienden en levensgenieters. Hier draait alles om genieten van het leven in een warme en […]
Eierpannenkoek met Kimchi spannende creatie van Frans Bon
Frans Bon, een ware meester in de culinaire wereld, blijft verrassen met zijn nieuwste creatie: Eierpannenkoek met Kimchi. Deze keer heeft hij een spannende draai gegeven aan de Kesbeke Kimchi, de beroemde gefermenteerde Chinese kool, door het op een geheel nieuwe en onverwachte manier te presenteren. Met deze Koreaanse delicatesse onderstreept hij de veelzijdigheid en […]
Mosterdkaviaar
Deze ‘mosterdparels’ ondergaan een langdurig proces van marineren en stoven, doordrenkt met zeevenkelazijn, zeezout, rietsuiker en de frisse zing van biologische citroen. Hun textuur, gelijk aan kaviaar, laat de mosterdzaadjes in de mond knappen, waar ze een explosie van smaak achterlaten. Het resultaat? Een verfijnde smaaksensatie, subtiel en toch krachtig. Deze knapperige mosterdkaviaar, met zijn […]
TAFELZUUR
In Nederland is tafelzuur de verzamelnaam die we gebruiken voor ingelegde groenten die we als fris bijgerecht eten. We serveren het tafelzuur bij maaltijden, bij snelle koudehapjes en bij talloze andere gerechten. Van oudsher was het inleggen van groenten een vorm van conservering in azijn. Tegenwoordig is dat niet meer nodig en vormt tafelzuur vaak […]
The Lemon Kitchen- Jadis- Zalmtartaar – Mosterdcaviaar
Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen, staat bekend om haar passie voor tartaartjes en haar liefde voor zuurtjes. In dit heerlijke recept voor zalmtartaar met augurkjes komt die passie perfect tot uiting. Binnen slechts 10 minuten zet je deze smaakvolle tartaar van verse zalm, gecombineerd met de tafelzuren van Kesbeke, op tafel. Het gerecht […]