Met de BBQ-workshop leert u onder begeleiding van onze BBQ-experts van het Dutch BBQ-team echt lekker barbecueën. Of je nu beginner of expert bent, iedereen is welkom. Onze exclusieve BBQ-workshop wordt gegeven op barbecues van Bastard, Grill Guru en een Treager hout Grill bbq. LEUK EN LEERZAME BBQ-KOOK WORKSHOP Tijdens de BBQ-workshop is het […]
BESTERVEN VAN WILD
Vlees van pas geschoten wild is te stug om in de keuken te verwerken. Het moet rijpen, oftewel besterven. Het wordt dan malser. Dit duurt enkele dagen tot een week, in koelkast of koele kelder. Hoe koel? Temperaturen van 2°C tot maximaal 7°C zijn ideaal. Hoe kouder, hoe langer het vlees kan besterven. Dit besterven […]
Bezoekers informatie
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is gelegen tussen Arnhem, Ede en Apeldoorn. De ingangen van het Park bevinden zich in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. Otterlo is de drukste ingang, we raden daarom aan om ingang Schaarsbergen of Hoenderloo te gebruiken. Meer info over het park vindt u op DEZE link. Adressen ingangen De Hoge […]
Doe mee aan het Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ 2024
Op zaterdag 26 Oktober 2024 vindt voor de derde keer het Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De organisatie van de wedstrijd ligt in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA. Met deze wedstrijd willen we het culinair […]
REE
Ree hoort tot het meest edele wild. Het leent zich bijzonder voor feestelijke bereidingen. Ree mag je niet verwarren met hert. Een hert is beduidend groter en zwaarder dan een ree. Een hert wordt zo groot als een paard, tot 1,40 meter. Het smakelijkste reeënvlees komt van jonge dieren. Vooral de jaarlingen (1-jarigen) zijn erg […]
SNEEUWHOENDER
Deze zeldzame vogel zal je verrassen met zijn krachtige en delicate smaakspel. Het vlees is donker, roodachtig en heel anders dan de kip. De sneeuwhoender is vrijwel onbekend in de meeste keukens. Het seizoen van de sneeuwhoender loopt van augustus tot het einde van het jaar. De meeste mensen kennen deze vogel van het etiket op […]
UITSLAG OPEN DUTCH CHAMPIONSHIP DUTCH WILD BBQ 2022
Hierbij de uitslag van de op zaterdag 15 Oktober 2022 voor het eerste gehouden Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ wat plaats vond in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De organisatie van de wedstrijd lag in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA. Prijzen Beste Wildstoofgerecht van Wild Varken 2022 powered […]
WILD ZWIJN
Wilde zwijnen, ook wel everzwijnen genoemd, zijn de voorouders van onze varkens. Desondanks verschillen varkensvlees en zwijnenvlees sterk van elkaar. Everzwijnen hebben steviger vlees dat ook magerder is dan het varken van tegenwoordig. Everzwijnen zijn intelligente dieren, leep en snel, en als het erop aankomt zeer gewelddadig. De naar boven gerichte hoektanden van de mannelijke zwijnen […]
