Samen met Eurotoques Nederland organiseert Gastropedia.nl de Interland Nederland – België om de PalingbokAal 2018 In AHOY (Rotterdam) treden op maandag 17 september topteams van Belgische en Nederlandse chefs aan om te strijden voor de PalingbokAal 2018. Het strijdtoneel is de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.
Tussen 12.00 en 15.30 uur worden drie gerechten gemaakt met paling als ingrediënt, voorafgegaan door drie amuses met paling. De creaties worden beoordeeld door een jury onder voorzitterschap van Felix Wilbrink, culinair journalist van De Telegraaf. En bestaat verder uit door Chefkok Dervilla O’Flynn van Ballymaloe House in Ierland en Euro-Toques Ierland, Culinair journalist Luc Hoornaert uit België en Alex Koelewijn, palingspecialist en voorzitter Stichting Duurzame Palingsector Nederland.
Voor Nederland staan opgesteld: SVH meesterkok en Paling-patron 2018 Michel van der Kroft van ’t Nonnetje** in Harderwijk, Reinaud Kloprogge, junior sous-chef van La Rive Amstel InterContinental te Amsterdam en Marco van Wijngaard, sous-chef van ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht, tevens Euro-Toques Young Chef 2015.
Team Nederland
Voor België treden aan: Top-chef Jo Grootaers van Altermezzo* in Tongeren, Nathan Van Echelpoel van restaurant Nathan in Antwerpen en Chef Nils Delvaux van Café d’O in Sint Amands.
Team België
Kookmeester Willem Himmelreich is de bondscoach van Nederland.
De Belgische bondscoach is culinair journalist Caroline Dhont.
Spelregels eerste helft: de chefs koken drie amuses: waarvan een met gerookte paling en een met palingsoep En het inleveren van een terrine waarin paling verwerkt is. . Spelregels tweede helft: de chefs koken drie gerechten, met in ieder geval: Paling in t ’groen, of een variatie daarop en gebakken paling.
Wilt u de dit evenement bezoeken dan kunt u zich REGISTREER NU! HIER
Met dank aan de volgende bedrijven die deze interland mogelijk maken.