Decoratiesjablonen worden gebruikt om garneringen voor desserts te spuiten. Ze zijn gemaakt van siliconenpapier.
Keukengereedschappen en Apparatuur
In de afgelopen jaren is het koken en bereiden van voedsel steeds complexer geworden. Bereidingswijzen worden gevarieerder en zowel ingrediënten- als apparatuurkeuze is veel diverser. Dit merkt men al in de huishoudelijke keuken met de intrede van foodprocessoren en combi-ovens, echter in de professionele keuken dreigt men soms te verdrinken in keukenuitrusting. Mede door strenge wetgeving op milieu, hygiëne en arbeidsomstandigheden is de keuze van het juiste keukenmateriaal en -gereedschap een ingewikkelde zaak. In dit hoofdstuk proberen wij een gedetailleerd beeld te geven van de heden ten dage veel gebruikte keukengereedschappen en -apparatuur.
DECOREERPEN
Met de professionele decoreer pen van Triangle kunt u als een professionele chef schitterende tekeningen maken op uw borden. Deze decoreer pen functioneert als een vulpen en werkt vlot en fijn. Bij regelmatig gebruik zult u steeds vaardiger en sneller worden. Vooral favoriet bij professionele koks, maar ook hobby koks weten ze inmiddels te vinden. […]
DEEGROLLER
Ook wel rolstok genoemd. Wordt gebruikt om deeg uit te rollen en gelijkmatig over een oppervlak te verdelen.
DEEGSNIJDER
Ook wel ‘jan-hagelsnijder’ genoemd. Wordt gebruikt om van deeg gelijke delen te snijden voor bijvoorbeeld een koek of taart. De vernikkelde wielen van de deegsnijder zijn verstelbaar door middel van een ruitmechanisme, zodat het apparaatje voor meerdere maten geschikt is. Er zijn ook kleine deegsnijders met één wiel. Deze worden vaak gebruikt als pizzasnijder.
DEEGVERDELER
Elektrisch of handapparaat voor het verdelen van deeg in gelijke stukken.
DESINFECTIE DISPENSER
De vraag naar desinfectiemiddelen neemt in deze tijd, met griepgolven en strenge hygiëne eisen, steeds verder toe. Virussen, bacteriën, allemaal aanwezig op deze wereld. Het wordt tijd om verstandig om te gaan met uw hygiëne. In de bus, de trein, de supermarkt, de buurtwinkel, de benzinepomp, het bankgebouw en overal waar veel publiek komt kunnen we […]
DESINFECTIEMIDDEL
Na het reinigen van gereedschappen, vloeren, werktafels en machines worden deze besproeid met een desinfectiemiddel om schadelijke micro–organismen te doden.
DIEPTEKOELING
Deze koeling is af te stellen op –2 tot 0 °C waardoor producten microbiologisch minder kwetsbaar zijn. Meestal zijn het kasten met een aantal platen voor het plaatsen van de producten. Vooral voor toebereide verse vleesproducten een zeer gewaardeerd koelapparaat.
DIEPVRIESTHERMOMETER
Losse thermometer met een schaalverdeling van + 5 tot – 35 °C.
DOMPELAAR
Dit apparaat heeft een heetwaterreservoir met een liftje. Het product wordt via het liftje enige seconden in het hete water gedompeld, waardoor de folie strak om het product trekt.
DOSEERTRECHTER
Trechter voor het doseren van warme en koude sauzen. Wordt in de keukens gebruikt als sausdispenser, dus om zonder druppelen een saus mooi om een gerecht te leggen.
DRAAD FILEERDER (VOOR KLEINE VISJES)
Met een draad fileerder fileert u uiterst makkelijk kleine visjes. Met dit praktische ontwerp wonnen we de Solutions prijs 2017. Deze draad fileerder is verrassend makkelijk schoon te maken. Vooral favoriet bij professionele koks, maar ook hobby koks weten ze inmiddels te vinden.