Kleine amandel/ honingcakejes.
MADELEINES (madeleines).
Beslag van boter, basterdsuiker, fijne amandelspijs, eieren, eidooiers, bloem, gehakte amandelen en citroenrasp. Gegoten in speciale madeleines-vormpjes. Na het bakken geabrikoteerd en transparant geglaceerd met fondant.
MAINTENON (vruchtengerecht Maintenon).
Losse dunne plakken génoise belegd met banketbakkersroom, gemengd met gekonfijte vruchten en fijngehakte gebruneerde amandelen. Bekleed met Italiaans schuim, bestrooid met wat suiker en in de oven gecaramelliseerd. Geserv eerd op een bord met een rand van gepocheerde perzikschijfjes genappeerd met een vanillesiroop.
MAÏZENA
Zetmeel uit maïsmeel. Welt in vloeistof van 60-70°C.
MALAKOF
Ronde soezenring op korstdeeg.
MALAKOFF (soezengebak van bladerdeeg).
Ronde korstplak met rand soezenbeslag, gevuld met banketbakkersroom, geglaceerd met m okkafondant, opgevuld met banketbakkersroom en geschaafde gebruneerde amandelen. Rand opgespoten met mokkacrème.
MALTAISE (Maltezer vruchtengerecht).
Een combinatie van gelijke delen sinaasappelbavarois en Riz à l’Impératrice op smaak gebracht met fijn gesneden sinaasappelschilletjes. Gegarneerd met uitgesneden partjes sinaasappel gedrenkt in suikersiroop en geparfumeerd met Grand-Marnier.
MANDARINES GIVRÉES (berijpte mandarijnen).
Mandarijn (met steel en blaadjes), gevuld met mandarijnijs.
MANDARINES PALIKARE (mandarijnen Palikare).
Mandarijn uitgehold en gevuld met rijstebrij waarin wat saffraan is meegekookt. Belegd met partjes uitgesneden mandarijn en genappeerd met abrikozensiroop.
MANDOLINE
Een mandoline is een onmisbaar onderdeel van je keukenuitrusting voor de voorbereiding van je maaltijd. Iedereen die salades maakt, ui-ringen wil snijden of regelmatig gesneden kubusjes wortel wil serveren kan niet zonder. Deze snijhulpen zijn op vele manieren inzetbaar en af te stellen. Vervolgens kan je snel grote of kleine hoeveelheden groente of fruit op […]
MARBER
Fondantglazuur, gedecoreerd met lijnen waardoor het op marmer lijkt.
MARCELINS (marcelins).
Een taartvorm bekleed met harde Wener en gevuld met een luchtig beslag van amandelpoeder, eidooiers, poedersuiker, eiwitten, Kirschwasser en Anisette.