Warme toost, bedekt met een julienne van vis naar keuze, gepaneerd à l’anglaise en gefrituurd. Geserveerd met tomatensaus en plakjes ontvelde tomaat.
Snacks
Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.
GORDON
Warme toost, bedekt met tonijnsalade en een plak kaas en geglaceerd. Gegarneerd met een gegrilde tomaat.
HABAS A LA CATALANA
Verse tuinbonen, gestoofd in een mengsel van witte wijn en water; schijfjes in olijfolie gefruite chorizo, fijngesneden ui en knoflook, uitgebakken gezouten spek, laurierblad en fijngehakte muntblaadjes, alles bestrooid met gehakte peterselie.
HAM
Sneetje met boter besmeerd witbrood, belegd met een blaadje kropsla, plakjes gekookte ham en schijfjes tomaat en augurk, genappeerd met mayonaise. Gegarneerd met tuinkruiden en een streepje Worcestersaus.
HARING
Sneetje wit- of roggebrood, besmeerd met boter, belegd met een blaadje kropsla en een schoongemaakte nieuwe haring. Gegarneerd met fijngesneden ui, radijs en tuinkruiden.
HAWAYAN
Met boter besmeerde toost, belegd met een blaadje k ropsla en gepocheerde diepzeegarnalen (shrimps), genappeerd met mayonaise waarin tabasco, en gegarneerd met ananas.
HAWAYENNE
Warme toost, belegd met een met bloem bestrooide en in boter gebakken tongfilet, bestrooid met gemalen kokos en geschaafde verse ananas.
HEAVEN’S KISS
Warme toost, belegd met een met bloem bestrooide en in boter gebakken tongfilet, bestrooid met in boter gesauteerde champignons en gegarneerd met tuinkruiden
HOLLANDIA
Met boter besmeerde toost, belegd met een blaadje kropsla en een julienne van augurk, geroosterde en ontvelde rode paprika, gember en kaas, a angemaakt met mayonaise en mosterd. Gegarneerd met schijfjes hardg ekookt ei en tuinkruiden.
HOT PEPPERBURGER
Hamburgerbroodje, overlangs doorgesneden, de platte zijden geroosterd. De ene helft bedekt met een schijf tomaat en rauwe ui; de andere helft met een geroosterde hamburger, bedekt met een saus van chilisaus en een in olie gesauteerde julienne van rode paprika en ui.
HUEVOS À LA FLAMENCA
In de oven gestolde eieren op een bodem van in olie gefruite schijven ontvelde tomaat, stukken geroosterde en ontvelde rode paprika, doperwten, gekookte asperges, plakjes chorizo en serranoham.
HUEVOS EMPANADOS
Gekookte of spiegeleieren, door een dikke sauce béchamel gehaald, gepaneerd à l’anglaise en gefrituurd. Geserveerd met tomatensaus.
