AOC in de Loirestreek. Droge witte en roséwijnen > Touraine Azay-le-Rideau.
AZIENDA AGRICOLA (I)
Agrarisch bedrijf, soms ook een landgoed in privé-bezit.
AZIENDA VINICOLA (I)
Groot wijnproductiebedrijf met eigen wijngaarden.
AZIENDA VITIVINICOLA
Een wijngoed in particulier bezit; heeft eigen wijngaarden en koopt oogstgoed in.
AZIJNIG
Dat is een wijn die te teveel blootgesteld aan de lucht en daardoor zuur geworden is.
AZIJNSTEEK
Fout bij de wijnbereiding, veroorzaakt door de ontwikkeling van azijnbacteriën in de wijn. Onder invloed van zuurstof zetten deze de alcohol in de wijn om in azijn. Frans: piqûre acétique, Engels: acetic fermentation, Duits: Essigstich.
AZIJNZUUR
Wijn bevat een kleine hoeveelheid azijnzuur, een vluchtig zuur dat de specifieke geur en smaak van azijn geeft. Azijnzuur kan de wijn in azijn doen veranderen.
BACCHUS
Bacchus is een gunstig vroegrijpe Duitse kruising (Silvaner x Riesling kruis met Müller-Thurgau) druif.
BACCHUS
Witte druif; een kruising van riesling en sylvaner die vervolgens opnieuw is gekruist met müller-thurgau. Geeft extractrijke en fruitige wijnen met een lichte muskaatgeur.
BADACSONY
Wijngebied op de noordwestelijke oever van het Balatonmeer (Hongarije). Levert een groot assortiment van voornamelijk witte wijnen.
BADEN
Het zuidelijkste wijnbouwgebied van Duitsland, over een totale lengte van 500 km gelegen langs de Rijn en met een oppervlak van 16.000 ha aan wijngaarden.
BADISCH ROTGOLD
Een > Rotling (rosé) die uitsluitend in het Duitse Baden wordt gemaakt uit een mengsel van ruländer en blauwe spätburgunder dat korte tijd heeft gegist en daarna is geperst.