Speciaal glas voor het serveren van Champagne en andere mousserende dranken. Het hoge fluitglas houdt de mousse veel langer vast dan een coupe.
CHOCOLADEMELK
Serveren in een grote koffiekop of speciale beker, op een schoteltje en met lepeltje; slagroom op een tipje apart geven. Gaat traditioneel vergezeld van een kaneelbeschuitje.
CITROENKNIJPER
Door de gast desgewenst zelf te gebruiken. Na reiniging controleren op citroenresten. Schone knijpers poleren.
CLOCHE
Deksel voor het warmhouden van een gerecht-op-bord dat rechtstreeks uit de keuken komt. Serveer niet meer dan één cloche per persoon tegelijk . Til bij meerdere gasten de cloches met behulp van collega’s op hetzelfde moment van de borden. Zorg dat elke gast het juiste gerecht krijgt; naderhand omwisselen staat slordig. Mors geen condensdruppels op […]
COCKTAIL MAISON
Eigen cocktailcreatie van het restaurant, voorafgaand aan het diner geserveerd. Meestal gemaakt van mousserende wijn of Champagne en een toevoeging van een likeur. Het glas opmaken met o.a. een kleine vrucht
COCKTAILGLAS
Glas voor het serveren van gemengde dranken.
COCKTAILLEPEL
Lepel voor culinaire cocktails; iets kleiner dan een koffielepel.
COCOTTE
Schotel met deksel voor het serveren van gerechten met veel saus.
COMMODE
Bergmeubel voor het bewaren van bestek, servies en linnen.
COMMUNICEREN
Als het gesprek aan tafel prettig verloopt, zal een goede gastheer zich op de achtergrond houden.
COMPOTE
Wordt op een apart schaaltje geserveerd bij wild en gevogelte. Vruchtenpitten moeten door de gast zo onopvallend mogelijk uit de mond worden genomen. Deponeer ze pitten op hetzelfde bordje waarop het schaaltje staat
CONVERSEREN
1. Confronteer een ander aan tafel niet met uw problemen. Ten eerste kan dat vervelend zijn; ten tweede zadelt u tafelgenoten ongevraagd op met informatie op die ze eigenlijk niet mogen doorvertellen. Met zo’n zwijgplicht hebben veel mensen moeite. 2. Uw verhaal kracht bijzetten door met de hand op iemands knie te leunen, zonder te […]