Gedroogde garnalen, ook in poedervorm verkrijgbaar.
EMPAL
Gedroogd, gekruid vlees.
EMPING
Soort kroepoek, gemaakt van het vruchtvlees van de belindjoenoot (‘vegetarische kroepoek’). Moet kort in hete olie worden gebakken. Emping wordt onder meer geserveerd bij gado-gado.
ES CINCAU
IJs met tjintjaoesmaak.
GADO GADO
Gado Gado is een klassiek is een Indonesisch groentegerecht (Indonesisch: Gado-gado). Het een mix van groenten met gekookt ei, een lepel pindasaus en gebroken kroepoek. Het wordt meestal geserveerd met witte rijst of lontong. Gadogado is een uitstekend gerecht voor vegetariërs. U kunt de kroepoek achterwege laten en vervangen door emping (kroepoek van de melinjonoot). […]
GEELWORTEL
Koenjit.
Gember (Zingiberaceae)
Er is witte, zwarte en rode gember In onze streken wordt in hoofdzaak de vlezige, duimdikke wortelknol van de witte gember gebruikt; in het hart is hij citroengeel met een blauwachtige kern. Gember wordt, behalve vers, ook in Gember of gekonfijte vorm toegepast. De specerij dient ook als grondstof voor gemberbier en ginger al e. Gember […]
GOELA DJAWA
Javaanse palmsuiker, afkomstig van de arenpalm. Verkrijgbaar in blokken, staven, plakken en in vloeibare vorm
GORENG
Gebakken.
GULA AREN
Palmsuiker.
GULAI DAUN PAKIS
Goelai van pakisblad (eetbare varen).
GULAI KAMBING
Goelai van geitevlees.