Eekhoorntjesbrood, gesneden en in boter gestoofd met fijngesneden ui en room.
Groenten, rijst en meelspijzen
Groenten, rijst en meelspijzen hebben in de klassieke keuken één ding gemeen. Ze kunnen niet alleen als zelfstandig gerecht worden bereid, maar ook als bijgerecht. Voor de rest zijn de overeenkomsten gering. Rijst en pasta’s zijn een soort basisvoedsel, zoals in onze streken de aardappel; groenten daarentegen zijn een veel belangrijker onderdeel van ons voedsel omdat ze veel voedingszouten, vitaminen en andere stoffen bevatten die onmisbaar zijn voor ons lichaam. Ze moeten daarom zo vers en vlug als mogelijk worden verwerkt om te voorkomen dat deze waardevolle stoffen verloren gaan.
CÈPES À LA PROVENÇALE (eekhoorntjesbrood à la provençale).
Eekhoorntjesbrood, gesneden en in olie gesauteerd met fijngehakte knoflook en broodkruim. Geserveerd met citroensap en gehakte peterselie.
CÈPES À LA TOURANGELLE (eekhoorntjesbrood à la tourangelle).
Eekhoorntjesbrood, gesneden en in boter en glace de viande gestoofd met fijngesneden sjalotten, gehakte- knoflook en peterselie.
CÈPES RANINI (eekhoorntjesbrood Ranini).
Eekhoorntjesbrood, gesneden en in room gestoofd, gegarneerd met schijfjes truffel.
CÈPES ROSSINI (eekhoorntjesbrood Rossini).
Eekhoorntjesbrood, gesneden en in glace de viande gestoofd met fijngesneden ui en geschaafde truffel.
CHAMPIGNONS À LA CRÈME (champignons met room).
Champignons, in boter gestoofd met fijngesneden ui en room.
CHAMPIGNONS À LA PÉRIGOURDINE (champignons à la périgourdine).
Champignons, in olie gesauteerd met fijngehakte sjalotten en broodkruim, bestrooid met gehakte truffel en afgemaakt met citroensap en gehakte peterselie.
CHAMPIGNONS À LA PROVENÇALE (champignons à la provençale).
Champignons, in boter gesauteerd met fijngehakte knoflook, sjalotten en tijm.
CHAMPIGNONS AU GRATIN (gegratineerde champignons).
Champignons, in boter gestoofd met fijngesneden ui en room, in vuurvaste schotel gedaan, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas, besprenkeld met boter en gegratineerd.
CHAMPIGNONS AU TOURNÉS OU CANNELÉS (geschilde of gekartelde champignons voor garnituren).
Gekartelde of geschilde champignons, in water met boter en citroensap gekookt.
CHAMPIGNONS AUX FINES HERBES (champignons met gehakte tuinkruiden).
Champignons, in boter gesauteerd, vermengd met gehakte tuinkruiden.
CHAMPIGNONS EN PURÉE (champignonpuree).
Puree van champignons, in boter aangezet en ingedampt met sauce béchamel en room.