Een keuze uit de hierboven beschreven blancs-mangers, opgebouwd in diverse lagen van kleur en smaak.
Klassieke nagerechten en ijsgerechten
Vooral onder Franse en Italiaanse invloed is de klassieke keuken zeer rijk aan ijs- en nagerechten. De meeste zijn nogal bewerkelijk en proberen, behalve de smaakpapillen, ook het oog te strelen. In een tijd van voorgefabriceerde desserts en ijscompositie.
BLIDAHS (blidahs).
(Ovale) koekjes van eiwitten, amandelpoeder, suiker, bloem en sinaasappelrasp. Bestoven met poedersuiker.
BREAD AND BUTTER PUDDING (broodpudding).
Pudding van suiker, dunne sneetjes wittebrood en gewelde rozijnen. Zowel warm als koud geserveerd met een vanillesaus.
BRETZELS (bretzels).
Krakelingen van boter, bloem, suiker, eierstruif en gemalen anijspoeder. Bestreken met ei en bestrooid met greinsuiker.
CARAQUES (carácas).
Gebakken hard Wener bakje gevuld met vanille-ganache (room, witte couverture en merg van vanillestokje), geglaceerd met pistachefondant en gegarneerd met melkcouverture en gepeld pistachenootje.
CARIGNAN (vruchtengerecht Carignan).
Uitgehold en gepocheerd fruit (peren, appels, perziken) in vanillesiroop, gevuld met chocolade-ijs, gedresseerd op luchtig (biscuit)gebak en overgoten met het pocheervocht.
CERISES AU CARAMEL (kersen met caramel).
In brandewijn gemarineerde kersen met steel zonder pit, door caramelkrokant gehaald
CERISES DÉGUISÉES (geglaceerde kersen op brandewijn).
In brandewijn gemarineerde kersen, door Kirschfondant gehaald.
CERISES JUBILÉES (geflambeerde kersen).
Ontpitte en in suikersiroop gepocheerde kersen, gebonden met een zetmeel, gedresseerd in een vuurvaste schaal en overgoten met warm Kirschwasser. Geflambeerd serveren.
CHAMPAGNE GRANITÉ AUX FRUITS (champagne met granité en fruit).
Gepocheerde peren, perziken, nectarines en aardbeien in een glazen coupe. Overgoten met champagne, met daarop een granité van champagne.
CHARLOTTE ARLEQUIN (charlotte harlekijn).
Vier soorten bavarois (aardbeien, chocolade, abrikozen en pistache) in blokjes gesneden en verwerkt in een vanillebavarois. Omrand met lange vingers die met vier kleuren fondant zijn geg laceerd. Gegarneerd met gekonfijte vruchten of vers fruit.
CHARLOTTE CALVILLE (charlotte Calville).
Bavarois van appel, omrand met lange vingers die in lichtgroen fondant zijn geglaceerd. Gegarneerd met schijfjes appel en gekonfijte vruchten.