Een gesmolten chocolademengsel afkoelen tot het nog net kan worden uitgestreken. Dat gebeurt met een spatelmes op een marmeren plaat. > Bloquer.
TAMIS
Zeer fijne zeef van hout, met een zeefgedeelte van paardenhaar of metaal.
TAMISER
Zeer fijn zeven.
TANSAN SENBEI
Tansan Senbei is een dunne, ronde koolzuurhoudende rijstcracker. Het hoofdbestandsdeel van deze cracker is bloem. Tansan Senbei zijn beroemde lekkernijen bij de warmwaterbronnen van Arima in Hyogo in Japan. De cracker is een klein beetje zoet.
TANTPOURTANT
Gelijke hoeveelheden suiker en gemalen noten.
TARTE TATIN
Omgekeerde appeltaart van appel, karamel en bladerdeeg.
TARTE TATIN DE GESCHIEDENIS
1851! De presidentiële termijn van Napoleon III wordt verlengd na een staatsgreep. De president koopt Château de Saint-Maurice in een dorpje in Sologne. Napoleon zette zich enorm in voor de economische en landbouwkundige ontwikkeling van Sologne, onder meer om het snelgroeiende Parijs van voedsel te kunnen voorzien Enkele jaren eerder, in 1847, werd er een spoorlijn […]
TARTELETTE
Klein blindgebakken taartbakje van zand of bladerdeeg.
TARTELETTE À L’ANANAS
Een tartelette van zandtaartdeeg, gevuld met gesneden ananas en abrikozenmarmelade.
TARTELETTES (tartelettes).
Ronde, ovale of vierkante bakjes van bladerdeeg, fonceerdeeg of zanddeeg, zowel gekarteld als glad. Een halffabrikaat dat gevuld kan worden met een crème au beurre, mousse, crème pâtissière, amandelspijs, slagroom, ijs, fruit, enz.
TARTELETTES AUX CERISES (tartelettes met kersen).
Tartelettes gevuld met abrikozenmoes en banketbakkersroom, bedekt met verse kersen zonder pitten en genappeerd met abrikozenmoes of gelei van kersen.
TARTELETTES MERINGUÉES (tartelettes met schuim).
Tartelettes gevuld met een combinatie van banketbakkersroom en amandelspijs, en een compote van gecaramelliseerde appels, opgespoten met Italiaans schuim, bestrooid met suiker en onder de salamander of grill gecaramelliseerd.