Lang, smal mes voor het trancheren.
TRANCHER
Het aan schijven of plakken snijden. Ook het voorsnijden van gebraad.
TRAVAILLER
Een mengsel met een garde of spatel opkloppen tot het glad en homogeen is.
TREACLE
Sap, gewonnen wordt uit de bloesem van de palmboom.
TREMPEERLIKEUR
Likeur met suikersiroop.
TREMPER
Drenken, bevochtigen, te weken liggen, bv. van een savarin.
TRIANON (vruchtengerecht Trianon).
Vanillemousse met een garnituur van fijngehakte geglaceerde kastanjes. Waarop gepocheerde perziken, genappeerd met aardbeiensaus.
TRIFLE
Engels dessert: in sherry gedrenkte biscuit met vruchten, eiercrème, marmelade en slagroom.
TRONCHINES
Zwitserse benaming voor baiser of > Spaanse wind.
TRUFFES AU CHOCOLAT (chocoladetruffels).
Gemaakt van crème au beurre, slagroom of ganache. Door opgeloste couverture gehaald en vervolgens in cacaopoeder gerold. De ideale chocoladetruffel heeft een dun, krokant laagje chocolade en een romige vulling die op de tong smelt. Bijgestaan door zijn kleindochter Stella laat Cees Holtkamp zien hoe je de perfecte slagroomtruffels maakt.
TUILE FONDANGO (tuile fondango).
Beslag als van Langues de chat (kattentongen) gemaakt van zachte boter, poedersuiker, eiwitten, vanille en bloem. Met behulp van een sjabloon uitgestreken op de bakplaat. Na het bakken op een rolstok gelegd, in bakjes gedrukt of helemaal om de rolstok gerold (oublies).
TULPEN
Bloemvormige koekjes van amandeldeeg.