Een gratinschotel, belegd met diverse fruitsoorten en bestrooid met poedersuiker. De oppervlakte is bedekt met fonceerdeeg dat bestreken is met ei. Met een vork worden op de taart motiefjes aangebracht. Geserveerd met crème à l’anglaise.
TERRINE
Vorm met deksel van aardewerk, voor het bereiden en presenteren van pasteiachtige gerechten van vlees, kip, lever, vis of wild.
THEEBANKET
Rechthoekig amandelkoekje met glazuur.
THEOBROMINE
Opwekkende amfetamineachtigestof die zich in cacao en chocolade bevindt.
TIMBALE
Bekervormige bakvorm voor puddingen, mousses of ijsgerechten in diverse groottes.
TIMBALE À LA POLONAISE (Poolse timbaal).
Als Charlotte Colbert. Verschil: gemaakt van pistachebavarois en lichtgroen geglaceerd met fondant. Bestrooid met geschaafde pistachenootjes.
TIRAMISU
Tiramisu is misschien wel een van de bekendste en voor vele het lekkerste desserts uit Italië. Verschillende lagen daar bestaat de tiramisu uit. Eerst de lange vingers deze biscuits worden verzadigd met sterke afgekoelde koffie en met alcoholische drank besprenkeld. Van origine hoort marsalawijn gebruikt te worden. De laag op de biscuits bestaat uit een mengsel […]
TODDY
Een drank uit het gegiste sap van de bloemen van de suikerpalm.
TOEGEVOEGDE SUIKERS
Suikers kunnen van nature aanwezig zijn in voedingsmiddelen of worden toegevoegd aan de voeding. Toegevoegde suikers zijn hetzelfde als van nature aanwezige suikers, het lichaam ziet het verschil niet. De definitie van Wageningen University wordt over het algeem aangehouden als de juiste definitie.b. Dit houdt in dat alle suiker, honing, siroop en stroop die toegevoegd […]
TOEREN
Het steeds weer uitrollen en opvouwen van deeg tijdens het bereiden van bladerdeeg. Elke handeling heet een ‘toer’.
TOMPOUCE
Gebakje van lagen bladerdeeg met daartussen banketbakkersroom of vanillecrème.
TRANCHE
Schijf of snede van brood, vlees, vis, etc.