Champignonhoedjes, gevuld met een mengsel van gepocheerde mosselen, garnalen, tomate concassé en gehakte tuinkruiden. Genappeerd met sauce hollandaise en geglaceerd. Geserveerd met een ingekookte saus van fumet de poisson, room en champignonvocht, gemonteerd met vlokken koude boter.
Snacks
Met snack wordt bedoeld een lichte, dikwijls haastige maaltijd of hap. Dat kan een kroket zijn, maar ook een op toost gepresenteerde salade, een eiergerecht of een nieuwe haring. Een aantal van deze snacks is hieronder omschreven. Andere mogelijkheden zijn te vinden in de hoofdstukken uit de Klassieke keuken. In onderstaande omschrijvingen is ook een aantal hapjes uit de keukens van het Midden-Oosten, het Middellandse-Zeegebied en Zuid-Amerika opgenomen.
CHAMPIÑONES AL AJILLO
In olijfolie gestoofde dikke plakken champignon en fijngesneden knoflook, op smaak gebracht met piment en sherry en bestrooid met gehakte peterselie.
CHEESEBURGER
Een cheeseburger is een populaire variant op de traditionele hamburger. Men legt een plakje kaas op of onder het vlees. Je ziet de cheeseburger vooral in fastfoodrestaurants. Om de prijs van de burger laag te houden, gebruikt men vaak analoogkaas in plaats van echte kaas. Dit gebeurt vooral in Amerika. Kaelin’s Restaurant in Louisville, Kentucky was de eerste […]
CHIPIRONES FRITOS
Zeer kleine inktvisjes, met bloem bestrooid en krokant gefrituurd. Geserveerd met citroen.
CHORIZO EN SIDRA
Plakjes chorizo, overgoten met appelcider en zachtjes tot de helft ingekookt. Geserveerd met brood.
COCAS
Kleine Catalaanse pizza’s, bedekt met tomate concassé, pijnboompitten, rode paprika, knoflook en ansjovisfilets (of een ander garnituur naar keuze).
CONTINENTAL
Met boter besmeerde toost, achtereenvolgens belegd met een plakje gruyère en een mengsel van fijngesneden gekookte ham, tomate concassé en fijngesneden ui, op smaak gebracht met olie en azijn of citroensap.
CÔTE D’OR
Gegrilde halve tomaat, gevuld met in boter gesauteerde niertjes en champignons, gebonden met sauce bordelaise. Gedresseerd op een rond uitgestoken, in boter gebakken broodcroûton.
CRABE MORNAY
Warme toost, belegd met stukjes gekookt krabvlees, genappeerd met sauce Mornay, bestrooid met geraspte parmezaanse kaas en geglaceerd.
CRABMEAT
Warme toost, belegd met stukjes gekookt krabvlees, a angemaakt met mosterd en beurre fondue. Gegarneerd met tomatenketchup.
CRÈPES VOSNESSIENNES
Beslag van gekookte en gezeefde aardappel, melk, eieren, bloem en room. Als flensjes aan beide zijden in boter gebakken. Geserveerd met gerookte zalm of een garnituur naar keuze.
CROQUETTES DE MOULES
Stevige salpicon van gekookte mosselen, een dikke sauce béchamel en gehakte peterselie. In de vorm van kurken gemodelleerd, gepaneerd à l’anglaise en gefrituurd. Geserveerd met sauce tartare.