Letterlijk: bier op oude wijze bereid. Het Duitse equivalent voor het Engelse of Amerikaanse > ale.
AMABILE (I)
Letterlijk ‘beminnelijk’. Term voor zoet.
AMANDELSCHAAFSEL
Wordt nog wel gebruikt om roomcocktails te verfraaien door het op het drankje te strooien. Andere noten waarmee cocktails wel worden gegarneerd zijn hazelnoot, walnoot en (soms) pijnboompitten.
AMANDELSIROOP
Van Franse herkomst (orgeade, orgeat); bekend geworden als onderdeel van de rumcocktail Mai Tai.
AMARETTO
Bekendste commerciële notenlikeur uit Italië. Bruingetinte, rijke en zoet smakende drank met een vleugje amandelen en abrikozen. De naam amaretto is afgeleid van het Italiaanse woord amaro, dat ‘bitter’ betekent. De likeur dankt z’n naam aan zijn bittere smaaktinten. Amaretto kan dus vertaald worden met ‘een beetje bitter’. Disaronno is “The original” en onder andere te herkennen aan zijn iconische […]
AMARO (I)
Term voor bitter in vele merken en soorten likeur.
AMARULA
Gedistilleerd en met natuurlijke room verrijkt sap van de vruchten van de Afrikaanse marula- of olifantsboom. Amarula heeft de natuurlijke frisheid van de wilde marulavrucht. Zodra de Marula-vrucht perfect zongerijpt is, verzamelen we ze voorzichtig met de hand. Eerst wordt de vrucht ontpit, wordt het vruchtvlees fijngemaakt en wordt de pulp gefermenteerd. Na fermentatie wordt de Marula […]
AMBER BIER
Dit is een bier met een hoge gisting. De gisting vindt plaats bij een temperatuur van 15 tot 25 graden Celsius. De naam van het bier slaat op de kleur: het bier is helder en amberkleurig. Het heeft een zachte, volle smaak. Het is fris, heeft een aroma van geroosterde mout, en een iets zurige, […]
AMER PICON
Frans aperitief samengesteld uit wijn, wijndestillaat, sinaasappelschillen, vele kruiden en kinabast.
AMERICANO Campari
Rode vermout, sodawater (build)
AMSTERDAM 700
Wodka, apricot brandy, dry orange curaçao (stir)
ANGELICA, ANGÉLIQUE
Heilzame, milde kruidenlikeur uit de Franse Pyreneeën op basis van de angelicawortel (‘engelwortel’) en met een aroma van muskus. Karakteristiek voor deze Baskische likeur is het etiket, met de afbeelding van een engel.