Platte omelet van in olijfolie gegaarde dunne schijfjes aardappel en eventueel fijngesneden ui, vermengd met eieren. Aan beide kanten gebakken in een sauteuse met olijfolie.
SPAANSE PEPER
Lombok.
SPAANSE WORSTEN & VLEESWAREN
Hierbij vindt u een beperkt maar wel een belangrijk overzicht van Spaanse worst & vleeswaren. Tevens belangrijk benamingen die voorkomen bij worst vleeswaren.Ook kunt u in de spaanse keuken en bij worst en vleeswaren meer soorten vinden. Bisbe Gekruide Catalaanse worst van varkenslever, maag en spekzwoerd in een dikke darm verwerkt. Butifarra cruda Bevat o.a. […]
Spaghetti Vongole door Frans Bon.
Frans Bon, chef-kok, Een echte klassieker, Spaghetti Vongole zoals Frans het in Italië heb geleerd En dat doet hij in de kookstudio van Martin van Essen Exclusieve Keukens. DE GESCHIEDENIS VAN SPAGHETTI VOGELE Spin-offs van pasta, kaas en tomaten zijn er in overvloed, maar de echte spaghetti en Vogele zijn maar in één Italiaanse stad […]
Spanje
De creativiteit van een Spaanse kok kun je herkennen aan de hapjes die hij vóór de maaltijd serveert, de tapas die in Spanje tot een culinaire kunstvorm zijn verheven. Het woord komt van tapa, deksel, en verwijst naar het bordje waarmee men het wijnglas bedekt tegen de vliegen. Op dit bord kwam een plakje chorizo, […]
SPINATA ROMANA
Herkomst: Italië. Hoofdbestanddelen: mager varkensvlees, vetspek. Toevoegingen: cayennepeper, rode wijn, knoflook, pekelzout. Natuurdarm: kalfszakeind geperst in plat model. Bereiding: verkleinen – mengen – afvullen – plat model persen – -rijpen – drogen. Structuur: fijn vlees met grove -spekblokjes (8 mm). Bijzonderheden: door model en grove spekblokken een zeer opvallende salamisoort.
SRI LANKA
Hoewel de keuken van Sri Lanka niet zo verfijnd is als andere Aziatische keukens, zoals bijvoorbeeld die van Thailand, valt er op culinair gebied toch bijzonder veel te ontdekken. Als je niet op reis bent om hetzelfde te eten als thuis zul je vooral genieten van de ‘rice and curry’ die in vrijwel alle restaurants […]
SRIKAYA KETAN
Gekookt kleefrijstgerecht.
SRIRACHA CHILISAUS
Sriracha Chilisaus: Sriracha, nam prik siracha / น้ำพริกศรีราชา / náam prík sĕe raa-chaa. Thaise, hete chilisaus, Vietnamese chilisaus, Rooster sauce, Cock sauce, Flying Goose sauce. Wat is het? Sriracha saus is een behoorlijk pittige, friszure chilisaus gemaakt van verse chilipepers, knoflook, azijn, suiker en zout. Deze van oorsprong Thaise saus (uit de havenplaats Sriracha) werd […]
STERANIJS
Populaire Aziatische specerij met een uitgesproken zoete, dropachtige smaak.
STERANIJS (paat-kok).
Specerij in de vorm van een achtpuntige ster; belangrijk bestanddeel van > vijfkruidenpoeder.
STOFFELOTTO
Herkomst: Italië. Hoofdbestanddelen: mager varkensvlees en buikspek. Toevoegingen: witte peper, melk-poeder, rode wijn, pekelzout. Natuurdarm: runderzakeind. Bereiding: verkleinen – mengen – afvullen – wikkelen – rijpen – drogen. Structuur: grof (5 mm). Bijzonderheden: door het gebruik van rode wijn ontstaat een mild aroma.