Bereiding als soufflé aux épinards.
SOUFFLÉ DE MAÏS À LA CRÈME (maissoufflé met room).
Een luchtige puree van gekookte maïs en sauce béchamel, gebonden met eidooiers en vermengd met stijfgeklopte eiwitten. In beboterde soufflévormen geschept en in de oven gesouffleerd en gebakken.
SOUFFLÉ DE MAÏS AU PAPRIKA (maïssoufflé met paprika).
Zie: Soufflé de maïs, maar met toevoeging van in boter gefruite ui en rode paprika
SOUFFLÉ DE POMMES DE TERRE (aardappelsoufflé).
Een luchtige puree van gekookte aardappelen en room, gebonden met eidooiers en vermengd met stijfgeklopte eiwitten. In beboterde soufflévormen geschept en in de oven gesouffleerd en gebakken.
SOUFFLÉ DE TOMATES À LA NAPOLITAINE (tomatensoufflé à la napolitaine).
Een luchtige puree van verse tomaten, tomatenpuree en sauce béchamel, gebonden met eidooiers en vermengd met stijfgeklopte eiwitten. In beboterde soufflévormen geschept, afwisselend met laagjes gekookte macaroni met boter en geraspte parmezaanse kaas en in de oven gesouffleerd en gebakken.
SOUFFLÉ DE TOPINAMBOURS (topinamboersoufflé). > Soufflé de p ommes de terre.
SUBRICS D’ÉPINARDS (subrics van spinazie).
Geblancheerde spinazie, grof gehakt en vermengd met stevige sauce béchamel en eieren, op smaak gebracht met nootmuskaat. Als mini-pannenkoekjes aan beide kanten in boter gebakken.
TARTELETTES AUX CHAMPIGNONS (tartelettes met champignons).
Bladerdeegbakjes, gevuld met een mengsel van in boter gesauteerde champignons en fijngesneden ui, gebonden met boter en room, gegarneerd met gehakte peterselie.
TOMATES À LA BRESSANE (tomaten à la bressane).
Gehalveerde tomaten, van het vocht en zaden ontdaan, in olijfolie op een hoog vuur aan beide kanten gebakken, bestrooid met gehakte knoflook en peterselie en vermengd met in boter gebakken kippenlevertjes.
TOMATES À LA MÉNAGÈRE (tomaten à la ménagère).
Uitgeholde tomaten, gevuld met een mengsel van geblancheerde en in boter gestoofde fijngesneden wortel, stukjes worst, fijngesneden gefruite ui, knoflook, lardons van mager spek en tomate concassé.
TOMATES À LA NAVARRAISE (tomaten à la navarraise).
Uitgeholde tomaten, gevuld met een mousseline van gevogelte met brunoise van kippenvlees en truffel.
TOMATES AU BEURRE (tomaten met boter).
Tomaten, ontveld en in boter gestoofd. Geserveerd met citroen.