Het bedekken van een gerecht of vrucht met een ‘hangend’ mengsel van vruchtenmoes.
NEDERLANDSE VOEDSEL EN WARENAUTORITEIT
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet erop toe dat het eten veilig is. Deze doen dit aan de hand van regels voor voedselveiligheid die zijn vastgelegd in de Warenwet of in Europese wetgeving.
NESSELRODEPUDDING
Eidooiers en suiker, luchtig geklopt en met een toevoeging van hete room en vanille.
NINON (vruchtengerecht Ninon).
Een savarinvorm belegd met dunne schijfjes ananas en gevuld met vanilleijs, gedresseerd op een schijf ananas. In het midden opgevuld met bosaardbeien, genappeerd met frambozenpuree en bestrooid met gehakte pistache.
NOCKERIN
Oostenrijks benaming voor kleine lange Klößschen die dienen als vulling in een soep.
NOIX FARCIES (gevulde okkernoot).
Twee halve okkernoten gevuld met marsepein, op smaak gebracht met hazelnootcrème en voorzien van een laagje caramel krokant.
NONPAREILLES
Kleine gekleurde suikerdragees.
NOUGAT
Mengsel van noten en karamel.
OEUFS À LA NEIGE (sneeuweieren).
Quenelles van opgeklopte eiwitten vermengd met suiker en vanille en gaar gepocheerd in melk met vanille. Geserveerd op een bord met vanillesaus.
OEUFS À LA NEIGE AUX FRAISES (sneeuweieren met aardbeien).
Als Oeufs à la neige, maar geserveerd met in Fraise des Bois likeur gemarineerde aardbeien.
OEUFS À LA NEIGE PRALINÉS (noga sneeuweieren).
Quenelles van opgeklopte eiwit met suiker en fijne noga. Bereid als Oeufs à la neige. Geserveerd met vanille- en caramelsaus en bestrooid met fijngehakte noga
OEUFS AUX BANANES (bananen in schuim).
Plak génoise, besprenkeld met cognac, hierop gedresseerd schijfjes banaan gemarineerd in sinaasappelsap, poedersuiker en cognac. Het geheel bedekt met opgeklopt eiwit, bestrooid met s uiker en onder de salamander caramelliseer.