Overal kun je tegenwoordig dure, maar nog net betaalbare eikeltjesham van het Spaanse Ibérico-varken kopen. Een Duitse journalist dook erin en ontdekte nog meer dan wat insiders allang wisten. Cécile Janssen – Foodlog De in Spanje woonachtige Duitse journalist Thomas Urban kwam vorige maand in de Süddeutsche Zeitung met een artikel waarmee hij de Duitse consument en de […]
JAN SMINK***: 3D-FOODPRINT IS CULINAIRE KANS
Een 3D-berehap met een emulsie van Friese mosterd, pittige kokos, gebrande pindasaus en kruiden. En dat allemaal uit een printer. Jan Smink van De Librije*** experimenteert er al volop mee. “Dit is de toekomst.” Tekst: Britt van Os Foodprinting staat nog in de kinderschoenen, maar ontwikkelt zich snel. Dat bleek tijdens de 3D Food Printing […]
Stichting Dupan werkt aan verbetering Nederlandse palingstand.
Stichting DUPAN werkt sinds zes jaar aan de verbetering van de Nederlandse palingstand. De sector maakte goede beheerafspraken en richtte een fonds voor herstelmaatregelen op. Een volgende mijlpaal is de mogelijke certificering van verantwoord geoogste, traceerbare paling: de Sustainable Eel Standard. Stichting DUPAN DUPAN is opgericht toen eind vorig decennium duidelijk werd dat de palingstand […]
LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD 2017 VOOR MIGUEL A TORRES
Onlangs was Miguel A Torres nog in Nederland voor een kort bezoek. Op 19 juni in Bordeaux heeft het Institute of Masters of Wine en het tijdschrift Drinks Business, Miguel A. Torres onderscheiden met de Lifetime Achievement Award 2017. De Lifetime Achievement Award eert de meest uitzonderlijke en inspirerende mensen binnen de wijnhandel. Eerder zijn […]
60 % MANNEN VINDT ZICHZELF BESTE BBQ-ER VAN DE FAMILIE
Een Nationaal BBQ-onderzoek 2017 van de Vereniging van Keurslagers onder ruim 1.000 Nederlanders laat weten dat 60% van de mannen zichzelf beste BBQ-er van de familie is. “60% mannen vindt zichzelf beste BBQ-er van de familie” Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf […]