Met de BBQ-workshop leert u onder begeleiding van onze BBQ-experts van het Dutch BBQ-team echt lekker barbecueën. Of je nu beginner of expert bent, iedereen is welkom. Onze exclusieve BBQ-workshop wordt gegeven op barbecues van Bastard, Grill Guru en een Treager hout Grill bbq. LEUK EN LEERZAME BBQ-KOOK WORKSHOP Tijdens de BBQ-workshop is het […]
BBQ-LIVESTREAM VERSLAG DE KALFSVLEES SUPPORT CASPER
Alle teams hebben zich ingezet om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar een behandelmethode tegen alvleesklierkanker dat door Prof. dr. Casper van Eijck geleid wordt. Kijkers kunnen een éénmalige donatie van € 3,- doen door ‘CASPER’ te sms’en naar 4333 of een ander bedrag doneren via de actiepagina van het event. Hierbij de kalfsvlees gerechten gerechten […]
BBQ-LIVESTREAM VERSLAG DE MOSSELGERECHTEN SUPPORT CASPER
Alle teams hebben zich ingezet om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar een behandelmethode tegen alvleesklierkanker dat door Prof. dr. Casper van Eijck geleid wordt. Kijkers kunnen een éénmalige donatie van € 3,- doen door ‘CASPER’ te sms’en naar 4333 of een ander bedrag doneren via de actiepagina van het event. Hierbij […]
BBQ-LIVESTREAM VERSLAG PALING GERECHTEN SUPPORT CASPER
Alle teams hebben zich ingezet om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar een behandelmethode tegen alvleesklierkanker dat door Prof. dr. Casper van Eijck geleid wordt. Kijkers kunnen een éénmalige donatie van € 3,- doen door ‘CASPER’ te sms’en naar 4333 of een ander bedrag doneren via de actiepagina van het event. Hierbij de paling gerechten van […]
BÉARNAISESAUS WAAR KOMT DE NAAM VANDAAN
Sauce béarnaise is een volwaardige dochter van de hollandaisesaus, een van de vijf ‘Sauces mères’, moedersauzen van de Franse klassieke keuken. De saus werd voor het eerst gemaakt in 1836 door chef Collinet en geserveerd tijdens de opening van het restaurant Le Pavillon Henri IV in Saint-Germain-en-Laye, niet ver van Parijs. De saus werd vernoemd naar […]
BEEF STROGANOV
Beef Stroganoff is een klassieke Russische gerecht dat zijn heerlijke waarde keer op keer heeft bewezen. Het gerecht bestaat uit reepjes mager rundvlees gebakken en geserveerd in een zure-roomsaus met uien en champignons. De algemeen geaccepteerde geschiedenis van Beef Stroganoff is dat een Franse chef-kok die voor een rijke Sint-Petersburg familie werkte, het gerecht creëerde […]
BEEF WELLINGTON GESCHIEDENIS
Beef Wellington is bedacht door een van de koks van veldheer en staatsman Arthur Wellesly. Wellesly was hertog van Wellington en versloeg Napoleon in 1815 tijdens de slag om Waterloo. Dit gerecht was bedoeld om de hertog tijdens het diner te eren. Het gerecht is naar hem vernoemd, de hertog van Wellington. Dit gebaar van […]
BEEFSTEAK TARTARE (biefstuk tartaar).
Gehakte biefstuk (soms wordt er ook paardbiefstuk gebruikt). Gedresseerd, in het midden bedekt met een eidooier. Rondom geserveerd met kappertjes, gehakte uitjes, augurk en peterselie. Ook worden er smaakmakers als b.v. Worcestershire-saus, Tabasco toegevoegd. Apart wordt sauce tartare geserveerd. De Steak tartare was een variatie op dat gerecht; de 1921 editie van Escoffier ‘s Le Guide Culinaire omschrijft het […]
BELLE-VUE, EN
Fraai en rijk opgemaakt en gegarneerd.
BERENHAP
Een berenhap is een in plakken gesneden gehaktbal aan een satéprikker met daartussen een aantal uienringen. Vervolgens wordt het geheel gefrituurd en geserveerd met satésaus. In België en ook wel in Nederland wordt een enkele keer ook wel een andere saus gebruikt voor de berenhap. Men noemt de berenhap ook wel berenpoot, berenklauw, tipsy, of […]
BESCHUIT
Beschuit wordt al meer dan 2000 jaar gegeten. Op hun lange veldtochten namen de Romeinen al twee keer gebakken brood mee, een harde plak deeg. Dit ´biscotum´ was erg praktisch, omdat het klein, licht, voedzaam en bijna niet aan bederf onderhevig was. Eenzelfde soort product werd later ook als proviand meegenomen op zeilschepen. Deze ´scheepsbeschuit´ […]
BESCHUIT MET MUISJES
Beschuit met muisjes is een traditionele traktatie bij de geboorte van een nieuw wereldburgertje: roze muisjes voor een meisje, witte voor een jongen (tegenwoordig blauwe). De muisjes werden meestal gemengd. De muisjes bestaan uit anijszaadjes in een suikeromhulling en staan symbool voor vruchtbaarheid. Ook geloofde men dat de anijs zou zorgen voor een goede borstvoeding. […]