In Kirschwasser gemarineerde ingemaakte vruchten in rijstrand. Opgevuld met gepocheerde abrikozen, gegarneerd met diverse gekonfijte vruchten. Geserveerd met abrikozensaus.
ABRICOTS CUSSY (abrikozen Cussy).
Plak amandelbeslag, belegd met een salade van vruchten gebonden in abrikozenmoes, met daarop een halve abrikoos. Opgespoten met Italiaans schuim en verwarmd in de oven zonder te kleuren. Gegarneerd met abrikozen en bitterkoekjes en geserveerd met abrikozensaus.
ABRICOTS GRATINÉS (gegratineerde abrikozen).
Plak amandelbeslag besprenkeld met abrikozen- of amandellikeur en belegd met in vanillesiroop gepocheerde gehalveerde abrikozen. Afgedekt met banketbakkersroom en vermengd met amandelspijs, bestrooid met gebroken bitterkoekjes en fijngehakte amandelnougat. Onder de salamander licht gekleurd. Geserveerd met abrikozensaus.
ABRICOTS SULTANE (abrikozen sultane).
Een gerecht in een bolvorm, met banketbakkersroom, rijst en pistachenootjes, rondom bezet met lange vingers en in vanillesiroop gepocheerde abrikozen. Opgespoten met rauw schuim, onder de salamander gekleurd en bestrooid met geschaafde pistachenootjes. Geserveerd met amandelsaus en honing.
ABRIKOOS (Prunus armeniaca).
Ronde, eivormige of enigszins afgeplatte vrucht, tot ca. 8 cm lang en in kleur variërend van bleekgeel tot oranje, met aan de zonzijde vaak een rode blos. De schil is licht behaard, het vruchtvlees is vlezig maar bij de meeste rassen toch sappig. Bij rijpe vruchten laat de steen gemakkelijk van het vruchtvlees los. Oorsprong: […]
ABRIKOTEREN
Instrijken of bespuiten van een gebakken product met ingekookte abrikozenconfituur of abrikozengelei.
ABRIKOZEN
Abrikozen (Prunus armeniaca) zijn heerlijke oranje-gele vruchten die van oorsprong groeien rond de grens tussen China en Rusland. Abrikozen zijn erg gezond en worden vaak gegeten door mensen die gewicht willen verliezen. Ze zijn een bron van vitamines en andere voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, bètacaroteen, vezels, ijzer, kalium en koper. en daarom een […]
ABRIKOZENMOUSSE Gelei op basis van abrikozenpulp, pectine en fructinezuur.
Gelei op basis van abrikozenpulp, pectine en fructinezuur.
ABRIKOZENPITTEN
De voedingswaarde van bittere abrikozenpitten wordt gekenmerkt door een verscheidenheid van mineralen en aminozuren en vitaminen. Deze omvatten onder meer, magnesium, fosfor, kalium, jodium, zink, koper, mangaan en ijzer. Abrikozenpitten bevatten ook veel Vitamine B 17 ( ook bekend als amygdaline ). Vitamine B17 mag slechts beperkt genuttigd worden. Vandaar ons advies om slechts 1 […]
ABSINT
Lichtgroene, sterke aperitieflikeur uit op kruiden getrokken brandewijn. De kruiden zijn hoofdzakelijk anijs en alsem. In vele landen is de echte absint verboden omdat hij schadelijk is voor het zenuwgestel. Hij is vaak vervangen door niet-giftige anijsdrankjes, zoals anisette en pastis. Bekende handelsmerken van zulke producten zijn Pernod en Ricard. Absint en vervangers worden meestal […]
ACACIAHONING
Acaciahoning is een uniek soort superfood honing die tal van voordelen voor de gezondheid heeft. Ondanks zijn zoetheid, bevordert acaciahoning de algemene gezondheid van het lichaam en dat is de rede dat het is een van de meest voedzame honing wordt genoemd. Acaciahoning is transparant in vloeibare vorm en wanneer het kristalliseert wordt het gelig […]
ACAR BANDENG
Ikan dimasak Atjar kuning. (vis gekookt met atjar kunyit) Kuning is betekent geel en geel komt uit van Kunyit. Deze gerechten kunnen verschillende manier om te koken met pepes, of met atjar als met atjar gebruikt kemiri noten verse komkommers en winter wortels. Deze gerechten worden vaak bij een trouwerij geserveerd. En dit gerecht hoort […]