menu
info
Gastropedia |

Gastropedia

  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
Home » Klassieke keuken » Visgerechten » Pagina 2

Visgerechten

In dit hoofdstuk zijn de omschrijvingen van de meest voorkomende recepturen voor vis, schaal- en schelpdieren uit de klassieke keuken opgenomen, met name die van vis en van vis in combinatie met schaal- en schelpdieren. De bij de vis passende garnituren worden niet altijd aangegeven; deze kunnen worden ingevuld, naargelang de verkrijgbaarheid en de seizoenen. In de omschrijvingen zijn de smaakstoffen in principe weggelaten, tenzij ze van wezenlijk belang zijn voor de receptuur.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 57
  • Volgende »

ANGUILLE À LA ROMAINE (paling à la romaine).

Geplaatst op: 10 januari 2016

Mootjes paling, gezouten, met bloem bestrooid en in boter aangebakken, verder gestoofd met boter en gesneden sla, afgeblust met witte wijnazijn. Geserveerd met het stoofvocht, eventueel gemonteerd met vlokken koude boter.

ANGUILLE À LA ROUENNAISE (paling à la rouennaise).

Geplaatst op: 10 januari 2016

Mootjes paling, gepocheerd in rode wijn en geglaceerd in de oven. Als een krans gedresseerd, met in het midden een mengsel van in boter gestoofde champignons, gepocheerde ontbaarde oesters en escalopes van gepocheerde hom, bedekt met het ingekookte pocheervocht van de hom. Geserveerd met rondom spieringen, zonder kop, gebakken à la meunière

ANGUILLE À LA TARTARE (paling |à la tartare).

Geplaatst op: 10 januari 2016

Mootjes paling, gepocheerd in court-bouillon van witte wijn, gepaneerd à l’anglaise met broodkruim en gefrituurd. Geserveerd met gefrituurde peterselie en sauce tartare.

ANGUILLE À LA VÉNITIENNE (paling à la vénitienne).

Geplaatst op: 10 januari 2016

Mootjes paling, in witte wijn gepocheerd en in de oven geglaceerd, gegarneerd met in boter gestoofde champignons en escalopes van gepocheerde hom. Geserveerd met sauce vénitienne.

ANGUILLE À L’ANGLAISE (paling à l’anglaise).

Geplaatst op: 10 januari 2016

Stukken paling, gepocheerd in court-bouillon, geserveerd met sauce aux fines herbes.

ANGUILLE AU BLEU (paling au bleu).

Geplaatst op: 10 januari 2016

Mootjes paling, gestoofd in olie met stukken ontvelde tomaat, fijngesneden sjalotten en blaadjes salie en dragon, afgeblust met azijn. Geserveerd met het stoofvocht.

ANGUILLE AU VERT (paling in het groen)

Geplaatst op: 10 januari 2016

Mootjes paling, aangebakken in boter en gestoofd in bier en een gefruit mengsel van zuringblaadjes, brandneteltoppen, peterselie, pimpernel, salieblaadjes, bonenkruid, dragon, kervel en tijm. De saus gebonden met eidooiers en afgemaakt met citroensap. Koud geserveerd. dit is de klassieke bereiding, tegenwoordig wordt het warm geserveerd. Tegenwoordig is bier vaak vervangen door wijn en zo zijn […]

ANGUILLE BEAUCAIRE (Beaucaire paling).

Geplaatst op: 10 januari 2016

Paling, van graten ontdaan en gevuld met farce van wijting en gehakte champignons, gebraiseerd met boter, gehakte sjalotten en uien, champignons, cognac, witte wijn en kruiden. Geserveerd met het braiseervocht en garnituur.

ANGUILLE DES GOURMETS (paling des gourmets).

Geplaatst op: 10 januari 2016

Mootjes paling, in chablis gepocheerd. Geserveerd met een saus van ingekookte visbouillon en kreeftenfond, gemonteerd met koude vlokken boter en gegarneerd met gepocheerde rivierkreeftstaartjes.

ANGUILLE DURAND (Durand paling).

Geplaatst op: 10 januari 2016

Paling, van graten ontdaan en gevuld met snoekfarce, gepocheerd in court-bouillon, geserveerd met beurre blanc waarin cayennepeper.

ANGUILLE EN MATELOTE À LA BOURGUIGNONNE (paling en matelote à la bourguignonne).

Geplaatst op: 10 januari 2016

Mootjes paling, gepocheerd in rode wijn met fijngesneden knoflook, ui, sjalot en bouquet garni. In boter gestoofde champignons en kleine sjalotten aan het kookvocht toegevoegd en gemonteerd met koude vlokken boter. Geserveerd met de saus over de paling en gegarneerd met rivierkreeftstaartjes en in boter gebakken broodcroûtons.

ANGUILLE EN VERT (paling in het groen).

Geplaatst op: 10 januari 2016

Mootjes paling, gestoofd in witte wijn en een gefruit mengsel van zuringblaadjes, brandneteltoppen, peterselie, pimpernel, salieblaadjes, bonenkruid, dragon, kervel en tijm. De saus gebonden met eidooiers en afgemaakt met citroensap. Koud geserveerd.

  • « Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 57
  • Volgende »
Paling.nl

logo

Gastropedia

info@gastropedia.nl

https://www.gastropedia.nl

  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2001-2023  Gastropedia | John van de Ven | Orange House | Keraweb & Partners
  • Home
    • Adverteren
    • Open NK Culinair Wild BBQ 2023
    • DUTCH BBQ TEAM
    • Gastropedia.tv
    • Podcast
    • Nieuws & Evenementen
  • Algemeen
    • Allergenen en diëten
    • Culinair fotografie en Food bloggers
    • Culinaire wetenswaardigheden
    • De snackbar
    • E-nummers
    • Food technology
    • Keukengereedschappen en Apparatuur
      • Messen
      • BBQ en Rook materialen
      • Elektrische keukenapparatuur
      • Slagerij gereedschappen
      • Vis gereedschappen
      • Algemeen
    • Keurmerken
    • Kooktechnieken
    • Signatuur gerechten
    • Superfood
    • Vaktechnisch glossarium
  • Bediening
    • Etiquette
    • Glossarium bediening
    • Tafelaankleding
  • Dranken
    • Glossarium bar
      • Barmaterialen en gereedschappen
      • Bartaal
      • Frisdranken en siropen
      • Garneringen
      • Longdrinks
      • Recepten
      • Shortdrinks
    • Glossarium bier
    • Glossarium dranken
    • Glossarium koffie
    • Glossarium thee
      • Alfabet van theesoorten
      • Blad thee
      • Gebroken Thee
      • Stof- en gruisthee (Fannings/ Fines)
      • Thee soorten
      • Terminologie van smaak en uiterlijk van thee
    • Glossarium wijnen
  • Internationale keukens
    • Italiaanse keuken
    • Oosterse keuken
      • Chinese keuken
      • Indiaanse keuken
      • Indonesische keuken
      • Japanse keuken
      • Thaise keuken
      • Vietnamese keuken
    • Spaanse keuken
    • Surinaamse keuken
    • Wereldkeuken
  • Klassieke keuken
    • Boters
    • Compotes
    • Eiergerechten
    • Garnituren
    • Groenten, rijst en meelspijzen
      • Groentengerechten
      • Rijstgerechten
      • Meelspijzen
    • Patisserie
      • Glossarium patisserie
      • Klassieke nagerechten en ijsgerechten
      • Koekjes
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Koude keuken
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Voorgerechten
    • Wild en gevogelte
  • Productinformatie
    • Brood
      • Broodsoorten
      • Grondstoffen Voor de bereiding van broodproducten
      • Vaktermen brood
    • Cressen
    • Delicatessen algemeen
    • Eieren
    • Fruit
    • Glossarium vlees
      • Gevogelte
      • Kalfsvlees
      • Lamsvlees
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Wild
    • Groenten
    • Kaas
    • Kruiden en Specerijen
    • Oliën en azijnen
    • Paddenstoelen
    • Pasta
    • Rijst en granen
    • Schaal en Schelpdieren
      • Schaal en Schelpdieren soorten
      • Schaaldieren in 7 talen
      • Schelpdieren in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Vis
      • Vis soorten
      • Vis in 7 talen
      • Verklarende woordenlijst
    • Worst en Vleeswaren
      • Gereedschappen en -apparatuur
      • Grondstoffen Worst en Vleeswaren
      • Hulpstoffen Worst en Vleeswaren
      • Kruiden, specerijen en smaakstoffen
      • Worst en Vleeswaren soorten
      • Vaktechnisch glossarium Worst en Vleeswaren
      • Worst- en vleeswarengroepen
    • Zuivel
  • Wijnen
    • Classificaties
    • Druiven
    • Flessen
    • Glossarium wijnen
  • Over Gastropedia
  • Nieuws & Evenementen
  • Adverteren
  • Colofon
  • Disclaimer
  • Contact