“Een gedrukt naslagwerk? Is dat nog wel van deze tijd?” vroeg iemand mij laatst, duidend op onze digitale samenleving. Het antwoord op die vraag staat op uw scherm – ik denk dus van niet. Gebrek aan tijd en fysieke ruimte, wijzigende wetgeving, veranderende kennis over bijvoorbeeld voedselallergieën, nieuwe trends en dergelijke maken een digitale oplossing noodzakelijk.
Laatste updates
TARTE TATIN DE GESCHIEDENIS
1851! De presidentiële termijn van Napoleon III wordt verlengd na een staatsgreep. De president koopt Château de Saint-Maurice in een dorpje in Sologne. Napoleon zette zich enorm in voor de economische [...]
ERELIJST
Ons hoogtepunt tot nu toe was zondag 26 augustus 2012 in Torhout, België, daar zijn wij met ons team Europees Kampioen barbecueën geworden. Zestig teams uit diverse Europese landen streden [...]
TAPAS DE GESCHIEDENIS
Gebakken kwartel ei op gebakken bloedworst. Tapas is een groot onderdeel van de Spaanse keuken. Het is niet bekend waar de Spaanse tapas precies vandaan komen, maar er bestaan diverse [...]
KONINGOESTERZWAM
Stevige vlezige kweekpaddenstoel met lichtgekleurde steel en donkerbruine hoed. Doet qua kleurstelling aan eekhoortjesbrood (porcini) denken, maar behoort tot de familie van de oesterzwammen. De paddenstoel groeit in trossen. Hij [...]
ORANJEBITTER
Aromatisch bittertje met sinaasappelsmaak en -kleur, traditioneel gedronken op feestdagen die verband houden met het Nederlandse koningshuis. Gemaakt van oranjeschillen. Oranjebitter, oranjelikeur dat zijn likeuren en zijn bereid uit gedistilleerde [...]
HET VERHAAL ACHTER DE TOMPOUCE
Oranje tompoes Veel mensen zijn ervan overtuigd dat de tompouce een typisch Nederlands gebakje is. Tenslotte is het in ons land en traditie om op Koningsdag en als het Nederlands [...]
HOUTSKOOL
Houtskool is een soort halfverbrand hout. Het wordt gemaakt door het hout heel langzaam te verbranden zonder veel zuurstof, zodat het in koolstof verandert. Mensen koken graag met houtskool omdat [...]
VERJAARDAGSTAART
De verjaardagstaart heeft een interessante geschiedenis. Voordat we hier kennis maakten met de verjaardagstaart maakten de Grieken al een soort cupcake ter ere van iemands verjaardag. Dit kun je als [...]
ONZE VRIENDEN
Wij de barbecues van het merk The Bastard. Wij serveren onze gasten en onszelf een glaasje wijn uit de Torres familie, begeleid door een pondje vers gerookte paling met het EFS [...]
Asperge (asperge-asparagus-officinalis-var-altilis)
Blanke, violetkleurige of groene rechte stengels van gelijke lengte, met een goed gesloten kop en niet vezelig. Het is een plant waarvan de jonge scheuten geteeld worden als groente. De stengels, 12 tot [...]
Gastropedia TV
Raymond Plat is PalingPatron 2024/25 de video
Tijdens een geweldige lunch werd Raymond Plat, de oprichter en eigenaar van Restaurant Troef, Gelegen in het bruisende hart van Amsterdam, de prestigieuze titel van Paling Patron 2024/2025. Uitgereikt door [...]
Aardappel Rösti met gerookte paling en kaviaar
Raymond Plat
Tarbot in palingbouillon met tuinkruiden
Raymond Plat, de oprichter en eigenaar van Restaurant Troef, gelegen in het bruisende hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn onwankelbare toewijding aan perfectie heeft hem de meest begeerde eer [...]
Zeeuwse creusser met paling en Beurre Blanc
Raymond Plat, de visionaire kracht achter Restaurant Troef in het levendige hart van Amsterdam, straalt van voldoening. Zijn onverzettelijke streven naar perfectie heeft hem de hoogste lof van het jaar [...]
Poussin gevuld met paling en kippenlever
Raymond Plat, de oprichter en stille kracht achter Restaurant Troef, gelegen in het levendige hart van Amsterdam, straalt van trots. Zijn onwrikbare toewijding aan perfectie heeft hem de meest begeerde [...]
Erik van Loo bakt kabeljauw op de huid
Patron Cuisinier, Erik van Loo, van Restaurant Parkheuvel** te Rotterdam, laat voor de camera's van www.gastropedia.tv zien hoe je kabeljauw op de huid bakt. Bij Erik van [...]
Vitello Tonnato BBQ-stijl
Vitello tonnato is een Italiaans gerecht dat oorspronkelijk bestaat uit gekoeld, gesneden kalfsvlees geserveerd met tonijnsaus. Frans Bon, Captain van het Dutch BBQ-Team laat u zijn BBQ versie aan u [...]
Soenil Bahadoer, Paling Patron 2022 Paling, Ossenstaart, BBQ, Spicy Chef
Paling gevuld met farce van ossenstaart gelakt op de Japanse bbq, creme van bomboe, gefermenteerde mierikswortel, gepofte quinoa, ingelegde groene mango, pomtayer en saus van groene mollee. En als paling [...]
Rik Jansma bereidt Hollandse kalfszwezerik.
De onbetwiste expertise van chef-kok Rik Jansma (voormalig eigenaar) van restaurant Basiliek in Harderwijk onderscheiden door Michelin met een ster, komt tot uiting in Hollandse kalfszwezerik, bloedsinaasappel, aardpeer, [...]